Înscriere

 ilustratie6

Participareline

Sunt invitați să participe la această manifestare expozițională toți membri Filialelor OAR partenere: OAR Transilvania, OAR Bihor, OAR Satu-Mare, OAR Nord-Vest, OAR Alba, inclusiv cei din Diaspora, la una sau mai multe secțiuni, cu una sau mai multe lucrări reprezentative, din țară sau din străinătate. Participarea presupune calitatea de autor sau coautor cu drepturi egale al proiectului de arhitectură.

Participanții trebuie să aibă cotizația achitată la zi, pe anul 2015

Fiecare autor sau colectiv de autori poate prezenta lucrări la una sau mai multe secțiuni în aceeași ediție. Numărul de lucrări prezentate de un autor sau un colectiv la fiecare secțiune este nelimitat

Cel mai simplu mod de înscriere a proiectelor este trimiterea acestora la adresa de email:batra.transilvania.2015@gmail.com sau predând proiectele, în format digital, pe CD, la sediul OAR Filiala Transilvania, Blvd. Eroilor, nr. 22, ap. 10, Cluj-Napoca, jud. Cluj. Complementarea înscrierii se poate realiza si încărcând proiectele site-ul www.batra.ro

Înregistrarea proiectelor prin intermediul  site-ului www.batra.ro se face doar prin intermediul unui cont de utilizator. Fiecare autor principal/colectiv de autori își va crea un singur cont de utilizator de unde va administra înregistrarea proiectelor.

Jurizarea și premierealine

Lucrările trimise vor fi supuse unui proces de jurizare exercitat de un juriu format din arhitecți recunoscuţi la nivel internaţional. Juriul își rezervă dreptul de a nu acorda premii sau nominalizari la oricare dintre secțiuni, în cazu în care sunt prezentate prea puține lucrări (minim 3 lucrări) sau acestea nu corespund nivelului concursului. Pentru fiecare secțiune juriul va selecta trei nominalizări dintre care se va selecta premiul secțiunii respective.
Hotarârile juriului nu pot face obiectul contestaţiilor.

Condiții de admitere în concurs :line

Download Descarcă aici regulamentul de participare la Premiile BATRA 2015 în format PDF.

  • Înscriere în concurs se va face conform regulamentului de participare pentru validarea proiectelor depuse solicităm numărul TNA a autorului principal sau a arhitectului din echipă. De aceasta procedură sunt scutiți participanții la premiile speciale.
  • Respectarea paginării propuse de echipa bienalei
  • Respectarea prezentului regulament

Condiții de prezentare:line

  • Se va respecta paginare pe format A0 vertical, pusă la dispoziție de organizatori și se vor prezenta la o rezoluție cât mai bună (rezoluție minimă recomandată 300 dpi). Se va specifica pe planșă, în zona desemnată în model, secțiunea la care se înscrie proiectul.
  • Se va preda o singură planșă A0 pentru fiecare proiect înscris în concurs.
  • Se vor trimite, separat, două imagini reprezentive și o scurtă descriere pentru fiecare proiect înscris în concurs, acestea fiind necesare pentru catalogul bienalei.
  • Fondul formatului trebuie să ramână alb. Nu se admit culori, desene și fotografii (nici chiarsemitransparente sau blurate) pe fundal.
  • Proiectul va cuprinde un colaj format din: fotografii, plan desituație și eventual schițe de concept, planuri, secțiuni, fațade, etc. (se vor folosi fotografii color sau alb-negru, planuri și secțiuni alb-negru, fațade, schițe, etc.însoțite de legende acolo unde este cazul). Este importantă prezentarea contextului în care s-a intervenit. Recomandam alegerea unui numar minim de fotografii și desene, astfel încât prezentarea să fie cât mai concisă și convingătoare.
  • Peste imagini se poate suprepune text cu condiția ca acesta să fie lizibil de către publicul vizitator și de către juriu. De asemenea recomandăm ca textul să fie tradus și în engleză.

Descarcă aici modelele de panouri

Download  MODEL PANOU NO.1

Download  MODEL PANOU NO.2

Download  MODEL PANOU NO.3

Download             COD CULOARE

download dwg

* Panourile lucrărilor participante în concurs vor fi listate de către o firmă specializată. Organizatorii nu-și asumă nici o responsabilitate pentru calitatea printurilor.

Arhivare, drepturi de autor și de publicareline

Drepturile de autor asupra lucrărilor predate pentru expoziție aparțin autorilor, care consimt prinparticiparea la acest eveniment, conform acestui regulament, să cedeze drepturile de publicare şi expunere publică asupra materialelor predate. Arhivarea informației se va face electronic atât pe site-ul propriu cât și pe alte site-uri de profil.

Albumul – Bienala de Arhitectură Transilvania 2015line

Organizatorii vor tipări albumul Bienalei de Arhitectură Transilvania care va cuprinde proiectele prezentate în expoziție.