Workshop de machetare
7-13 octombrie – 10:00-18:00
Workshopul de machetare va fi susținut Ionuț Filip și Vlad Rusu și se adresează arhitecților stagiari, arhitecților membrii OAR, studenților arhitecți, publicului larg.
În cadrul workshopului de machetare, participanții vor afla mai multe despre printarea 3D.
sediul OART, Bd. Eroilor Nr.22
Perioada de desfășurare : 7 -13 octombrie 2015
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Machetare și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 12 de participanți.
Workshop de fotografie
8 octombrie- 11:00
Se va studia fotografia de arhitectură în termeni generali şi discuții pe fotografii alese, discuții libere, posibilitate de dezbateri ulterioare în cadrul Asociației Culturale Ciorchin.
Susținut de : Radu Sălcudean, Ștefan Socaciu
Se adresează : arhitecți stagiari, arhitecți membrii OAR, studenți arhitecți, public larg
studioul Asociaţiei Culturale Ciorchin, str. Avram Iancu nr.22 ap.11 et. I
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Fotografie și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 20 de participanți.
workshop Concursul de arhitectura
joi 15 octombrie 2015 ora 11:00
Workshopul dedicat concursului de arhitectură va fi susținut de Trond Tystad, expert în planificare strategică și urbanism. La workshop sunt așteptați atât arhitecți, cât și reprezentanți ai administrației publice, project manageri și juriști, pentru a detalia demersurile legate de concursul de arhitectură ca modalitate de achiziție publică pentru intervențiile de arhitectură şi urbanism.
Banca Naţională a României, sucursala Cluj. Sala de conferințe , Piaţa Unirii, Nr. 7
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Concurs și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 80 de participanți.
workshop Urban Gaming Simulation
16/17 octombrie – 10:00 – 18:00
susținut de Paola Rizzi & Aphorme
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Gaming și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 60 de participanți.
Banca Naţională a României, sucursala Cluj. Sala de conferinte , Piaţa Unirii, Nr. 7
Titlu: Cum să construiești o comunitate: jocuri și simulări pentru planificare urbană
Durată: 7 ore/ sesiune de workshop
Participanți: Fiecare grupă de workshop poate conține minim 15 participanți și maxim 35.
Orar: 10.00 – 18.00 (13.00 – 14.00 pauză de masă)
Prima sesiune de workshop va avea loc vineri, 16 Octombrie 2015, iar a doua sâmbătă, 17 Octombrie 2015. Cele două sesiuni se vor desfășura după același program și vor avea același conținut. Cei interesați de participare sunt rugați să specifice în emailul de înscriere dacă au o preferință pentru una dintre cele două sesiuni de workshop. Vom încerca in funcție de posibilități să respectăm aceste preferințe.
Scurtă prezentare a workshop-ului
Acest workshop este destinat tuturor celor interesați de dezvoltarea unei comunități. Folosim aici intenționat termenul de ”comunitate” și nu cel de ”oraș” sau ”zonă urbană”, deoarece – deși ne aflăm printre arhitecți – munca lor nu se limitează niciodată la a face design-ul unui spațiu sau la a construi o clădire. In spatele acestor acțiuni se află întotdeauna oamenii care vor ocupa spațiul, care vor locui în clădire. Din acest motiv, în cadrul workshop-ului de față abordăm dezvoltarea comunității dintr-o perspectivă participativă, în care accentul este pe oameni.
Pentru a asigura dezvoltare urbană sustenabilă și o comunitate înfloritoare este important ca în procesul de planificare și apoi de formare a acestora să cunoaștem toți actorii importanți, să înțelegem nevoile lor specifice și să-i implicăm activ în aceste procese. Jocurile și simulările s-au dovedit a fi un instrument util în planificarea urbană deoarece oferă un mediu sigur în care toate părțile implicate pot învăța să interacționeze și să lucreze împreună. Componenta de joc face ca experiența în sine să fie una relaxantă și plăcută și permite testarea mai multor cursuri de acțiune, fără implicații financiare sau costuri de altă natură.
În cadrul workshop-ului de față vom explora dinamica urbană folosind perspectivele diferite oferite de planificarea urbană, psihologia socială și psihologia comunității. Cea mai mare parte a workshop-ului constă în rularea unei simulări care scoate în evidență procesele decizionale implicate în planificarea și dezvoltarea urbană și un joc care pune în discuție integrarea diferențelor inter individuale. Acestea vor constitui baza pentru discuții și în același timp, îi vor ajuta pe participanți să înțeleagă modalitatea în care simulările pot fi utilizate în acest domeniu. Workshop-ul își propune să faciliteze identificarea actorilor principali implicați în procesul de dezvoltare a unei comunități și să ajute la înțelegerea interacțiunilor lor și a impactului pe care aceste interacțiuni îl au asupra comunicării și formării unei memorii colective a comunității dezvoltate.
workshop comunicare – Communication ON
18 octombrie – 11:00
Arhitecții vor putea învăța mai multe despre promovarea în mediul online, comunicarea cu clienții, tehnici de negociere cu beneficiarii, Social Media tips&tricks, în cadrul unui workshop de comunicare
Workshop susținut de Anca Dinu, PR Manager în cadrul agenţiei de comunicare şi branding Communication ON.
Se adresează : arhitecți stagiari, arhitecți membrii OAR, studenți arhitecți, public larg
Mănăstirea Franciscana, Piața Muzeului, / Victor Deleu nr. 2
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Comunicare și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 20 de participanți.
0 comments on “Workshop”Add yours →