Workshop

cerc ilustratie24

line

Workshop de machetare

time  7-13 octombrie – 10:00-18:00

who    Workshopul de machetare va fi susținut Ionuț Filip și Vlad Rusu și se adresează arhitecților stagiari, arhitecților membrii OAR, studenților arhitecți, publicului larg.

În cadrul workshopului de machetare, participanții vor afla mai multe despre printarea 3D.

location    sediul OART, Bd. Eroilor Nr.22

Perioada de desfășurare : 7 -13 octombrie 2015
Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Machetare și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 12 de participanți.

line

Workshop de fotografie

time    8 octombrie- 11:00

Se va studia fotografia de arhitectură în termeni generali şi discuții pe fotografii alese, discuții libere, posibilitate de dezbateri ulterioare în cadrul Asociației Culturale Ciorchin.
who    Susținut de : Radu Sălcudean, Ștefan Socaciu

Se adresează : arhitecți stagiari, arhitecți membrii OAR, studenți arhitecți, public larg

location     studioul Asociaţiei Culturale Ciorchin, str. Avram Iancu nr.22 ap.11 et. I

Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Fotografie și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 20 de participanți.

line

workshop Concursul de arhitectura

time    joi 15 octombrie 2015 ora 11:00

Workshopul dedicat concursului de arhitectură va fi susținut de Trond Tystad, expert în planificare strategică și urbanism. La workshop sunt așteptați atât arhitecți, cât și reprezentanți ai administrației publice, project manageri și juriști, pentru a detalia demersurile legate de concursul de arhitectură ca modalitate de achiziție publică pentru intervențiile de arhitectură şi urbanism.

location    Banca Naţională a României, sucursala Cluj. Sala de conferințe , Piaţa Unirii, Nr. 7

Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Concurs și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 80 de participanți.

line

workshop Urban Gaming Simulation

time    16/17 octombrie – 10:00 – 18:00

who    susținut de Paola Rizzi & Aphorme

Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Gaming și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 60 de participanți.

location    Banca Naţională a României, sucursala Cluj. Sala de conferinte , Piaţa Unirii, Nr. 7

Titlu: Cum să construiești o comunitate: jocuri și simulări pentru planificare urbană

Durată: 7 ore/ sesiune de workshop 

Participanți: Fiecare grupă de workshop poate conține minim 15 participanți și maxim 35.

Orar: 10.00 – 18.00 (13.00 – 14.00 pauză de masă)

Prima sesiune de workshop va avea loc vineri, 16 Octombrie 2015, iar a doua sâmbătă, 17 Octombrie 2015. Cele două sesiuni se vor desfășura după același program și vor avea același conținut. Cei interesați de participare sunt rugați să specifice în emailul de înscriere dacă au o preferință pentru una dintre cele două sesiuni de workshop. Vom încerca in funcție de posibilități să respectăm aceste preferințe.

Scurtă prezentare a workshop-ului

Acest workshop este destinat tuturor celor interesați de dezvoltarea unei comunități. Folosim aici intenționat termenul de ”comunitate” și nu cel de ”oraș” sau ”zonă urbană”, deoarece –  deși ne aflăm printre arhitecți – munca lor nu se limitează niciodată la a face design-ul unui spațiu sau la a construi o clădire. In spatele acestor acțiuni se află întotdeauna oamenii care vor ocupa spațiul, care vor locui în clădire. Din acest motiv, în cadrul workshop-ului de față abordăm dezvoltarea comunității dintr-o perspectivă participativă, în care accentul este pe oameni.

Pentru a asigura dezvoltare urbană sustenabilă și o comunitate înfloritoare este important ca în procesul de planificare și apoi de formare a acestora să cunoaștem toți actorii importanți, să înțelegem nevoile lor specifice și să-i implicăm activ în aceste procese. Jocurile și simulările s-au dovedit a fi un instrument util în planificarea urbană deoarece oferă un mediu sigur în care toate părțile implicate pot învăța să interacționeze și să lucreze împreună. Componenta de joc face ca experiența în sine să fie una relaxantă și plăcută și permite testarea mai multor cursuri de acțiune, fără implicații financiare sau costuri de altă natură.

În cadrul workshop-ului de față vom explora dinamica urbană folosind perspectivele diferite oferite de planificarea urbană, psihologia socială și psihologia comunității. Cea mai mare parte a workshop-ului constă în rularea unei simulări care scoate în evidență procesele decizionale implicate în planificarea și dezvoltarea urbană și un joc care pune în discuție integrarea diferențelor inter individuale. Acestea vor constitui baza pentru discuții și în același timp, îi vor ajuta pe participanți să înțeleagă modalitatea în care simulările pot fi utilizate în acest domeniu. Workshop-ul își propune să faciliteze identificarea actorilor principali implicați în procesul de dezvoltare a unei comunități și să ajute la înțelegerea interacțiunilor lor și a impactului pe care aceste interacțiuni îl au asupra comunicării și formării unei memorii colective a comunității dezvoltate.

line

workshop comunicare – Communication ON

time    18 octombrie – 11:00

Arhitecții vor putea învăța mai multe despre promovarea în mediul online, comunicarea cu clienții, tehnici de negociere cu beneficiarii, Social Media tips&tricks, în cadrul unui workshop de comunicare

who    Workshop susținut de Anca Dinu, PR Manager în cadrul agenţiei de comunicare şi branding Communication ON.

Se adresează : arhitecți stagiari, arhitecți membrii OAR, studenți arhitecți, public larg

location     Mănăstirea Franciscana, Piața Muzeului, / Victor Deleu nr. 2

Înscrierea se face prin e-mail, la adresa batra.transilvania.2015@gmail.com. Cei interesați sunt rugați să trimită un e-mail cu subiectul Workshop Comunicare și cu datele de contact. Locurile sunt limitate la 20 de participanți.

Loading Facebook Comments ...

0 comments on “WorkshopAdd yours →

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.